5 Lucruri-Bune pe care sa le ai de rezerva in masina ta

5 Lucruri-Bune pe care sa le ai de rezerva in masina ta

5 Lucruri-Bune pe care sa le ai de rezerva in masina ta

Mai mult ca sigur ca ai intimpinat situatii neplacute, sau aproape neplacute, cu masina ta find la drum, sau ai auzit de pe la prietenii tai povestind pataniile lor! Fie ca este un drum de zi sau un drum de noapte, trebuie sa fii intotdeuna pregatit pentru neprevazut.

Lucruri bune avute la indemana ta, si care nu ocupa prea mult spatiu, te pot salva din diferite situatii!

Nu luam in calcul aici articolele care sunt obligatorii pentru un vehicul, conform legislatiei in vigoare, denumite generic "pachet legislativ obligatoriu", adica trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante, stingatorul de incendiu.

Asadar, in opinia noastra , si doar a noastra, acestea ar fi:
  1. Set/ kit de becuri rezerva pentru iluminat faruri, sau lumini pozitie, ori stopuri frina.

    set becuri de rezerva pentru masinaNu se stie niciodata cind un bec se poate arde si "ramai pe o parte", astfel continuarea calatoriei fiind cu dificultate, ori chiar imposibila, si trebuie sa iei masuri. Aici este de discutat, masinile moderne au tehnologii noi de iluminat si uneori este aproape imposibil de depanat "ad-hoc" si fara cunostinte, cea mai buna solutiei fiind sa te adresezi unui atelier autorizat. Recomandam adresarea catre un atelier service specializat auto. Poate ca ramin in calcul doar masinile de cursa veche, unde schimbarea unui bec de far sau stop de frina este destul de simpla.




     
  2. Despre roata de rezerva mai trebuie sa povestim? nu credem ca mai sunt soferi atit de neglijent incit sa se incumete sa plece la drum fara roata de rezerva. Daca da, ghinion!

    spray pentru reparare pana de cauciucDar nu e totul pierdut, si aici sunt lucruri bune pe piata, tehnologii moderne care te ajuta sa scapi de roata de rezerva si de gabaritul ei. Unii producatori auto chiar livreaza vehiculele doar cu acest kit de reparare pana, si nu mai echipeaza masina cu roata de rezerva la livrare. Poti avea in portbagaj un tub spray pentru umflat roti, care este specializat pentru depanare penelor usoare de cauciuc. Descarci continutul sau in anvelopa si spuma speciala iti da posibilitatea de a continua deplasarea pina la cel mai apropiat punct de vulcanizare. Trebuie tinut cont aici ca nu toate penele de cauciuc se pot trata in acest mod. Succesul depinde gradul de avariere. Acest tip de remedire este ceva temporar, un atelier specializat in remedieri pene de cauciuc iti va evalua avaria si iti va propune solutia de remediere.




     
  3. Cablu de furnizare curent pentru baterie.

    cablu de curent pornire masinaChiar si pentru o masina noua, bateria poate fi unori o necuoscuta. Sunt sanse mici sa te lase bateria unei masini noi, dar nu se stie niciodata...  Ori, chiar tu poti fi cauza descarcarii bateriei, prin folosirea ei excesiva la iluminat in stationare, consumatori externi, etc. Vezi iesitul la iarba verde..... UN set de cabluri pentru furnizare curenr te pot salva de la imposibilitatea de a mai porni mororul din lipsa de curent. Ai grija sa fie bine dimensionate pentru necesarul de curent de pornire in functie de tipul masinii tale.




     
  4. O lanterna cu acumulator si durata buna de iluminat.

    Pot fi situatii cind o sa ai nevoie de o sursa externa de lumina in ajutorul tau, atunci cind esti cu masina si ramai in pana. Sau poate doar vrei sa semnalizezi o prezenta. Nu neglija sa ai in portbagaj o lanterna cu iluminare buna si de lunga durata. Daca mai este echipata si cu functii de semnalizare iti poate fi  si de mai mare folos. Si ai grija sa fie mereu incarcata, inainte sa pleci la drum! O colectie de lanterne led cu cu acumulator poate fi consulatata aici.







     
  5. Chinga sau cablu de tractare pentru situatii de blocaj in zapada sau teren neprietenos.

    chinga de tractare de 2 toneNu te baza in intregime pe forta masinii si pe aderenta cauciucurilor. Chiar si noi sa fie, chiar de iarna sa fie, sau noroi, ele anvelopele, daca vei intilni o zona rebela, si nu vei reusi sa ai aderenta necesara, nu vei putea sa pleci de pe loc, si in final vei simti parfum de ambreiaj.... Nimeni nu isi doreste asta!. Daca ai in portbagaj o chinga sau un cablu de tractare, poti ruga pe cineva cu un alt vehicul "potent" sa te ajute sa iesi din blocaj, sa te tracteze cu ajutorul chingi de tractare sau cablu de tractare. Ai grija sa fie dimensionat suficient pentru tipul masinii tale, si ai grija si la masurile de securitate sa nu te ranesti, sau sa ranesti pe cineva.








Astfel, am enumerat aici o mica lista, de doar 5 Lucruri-Bune pe care sa le ai de rezerva in masina ta. Desigur, ele pot fi mai multe dar tu iti poti face un inventar al ncesitatii, pentru calatoriile tale cu masina.

Si, pentru ca ai avut rabdarea sa citesti pina la capat, iti oferim runda extra bonus!!!

Iti spunem in treacat si despre alt lucruri bune ce ti-ar mai putea fi de folos in acest context: cric, cheie pentru prezoane, prezoane de rezerva, o banala laveta pentru sters mainile, levier, un set de surubelnite, patent, coliere, o sarma unoeri face minuni pentru moment, manometru presiune roti, rezerva antigel, rezerva ulei motor, etc. 
In functie de sezon (iarna) :
racleta perie pentru curatarea zapezii, lopata pentru zapada, lanturi antiderapante, un spary pentru yale de usi inghetate, manusi protectie pentru maini, rezerva lichid de parbriz pentru iarna. Nnu ar strica si un saculet de nisip sau sare. 

Ne oprim aici, altfel riscam sa fim atelier mobil....

Tu ce parere ai? Cum iti dotezi masina ta?
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini
Galerie imagini

Suport clienti 9 - 17 de luni pana vineri

0735322550 comenzi@lucruri-bune.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!