Cum ingrijim si curatam perna pe care dormim?

Cum ingrijim si curatam perna pe care dormim?


Te-ai intrebat vreodata daca perna pe care dormi trebuie curatata, sau intretinuta?

Poate da, poate nu! Ei bine, afla ca perna, acest obiect atit de indragit si de nedespartit in orele de somn, necesita din cind in cind sa fie curatata, aerisit, "batut" de praf sau scame, si chiar spalata.

Fie ca este o perna clasica, o perna cu spuma de memorie, cu fulgi de pasari sau alt material, aceasta trebuie intretinuta din cind in cind.

De ce trebuie curate pernele?

Atunci cind pui capul pe perna, cind dormi sau pur si simplu iti cauti citeva momente de odihna, afla ca celulele moarte ale pielii, transpiratia, uneori si saliva, acestea se depun pe perna trecind prin husa, ei sau stratul exterior, ajungind in interiorul pernei. In timp acestea afecteeaza igiena pernei, ducind la mirosuri neplacute, uneori si pete pe perna, etc. Pentru a scapa de acestea si a o mentine curata, nu trebuie decit putina atentie asupra sa.

Cum sa curatam perna de dormit?

Fara a avea pretentia ca sunt academice, iata citeva sfaturi care v-ar putea prinde bine:
  • scutura si aeriseste pernele cit mai des;
  • spala pernele in masina de spalat. Poti face aceasta cu respectarea specificatiilor producatorului privind temperatura de spalare. Acestea se gasesc imprimate pe eticheta produsului. Evident, vei spala perna daca aceasta va avea o constructie de stul de rezistenta ca sa poata fi spalata. Pentru ca, dupa spalare, ramine o mare cantitate de apa in aceasta, iti recomandam sa folosesti masina de spalat cu centrfifugara la finalul ciclului de spalare, pentru a scoate perna cit mai uscata din aceasta. Evident va fi pusa si la uscare in mediul natural. Daca o vei folosi neuscata vei risca sa fie afectata de mucegai, ceea ce este de nedorit, fiind nesanatos. Atentie, daca chiar si inainte de spalare, perna prezinta urme de mucegai, nu mai are sens sa o speli pentru ca acesta se va imprastia in interiorul ei si sa amplifici situatia. In acest caz se recomanda inlocuirea pernei.

Tipuri de perne, dupa modul lor de umplere sau constructie

In diferitele oferte de vanzare ale producatorilor sau comerciantilor, se intilnesc diferite tipuri:
  • Pernele cu umplutura sintetică - acestea sunt usor de spalat, cu respectarea instructiunilor de spalare;
  • Pernele de puf - acestea sunt usor de spalat, cu respectarea instructiunilor de spalare;
  • Pernele umplute cu spuma cu memorie - dificil de spalat automat, din cauza formei lor stabile; puteti incerca a le spala manual, local in zona afectata.
  • Perne artizanale / decorative;
  • Perne pentru gravide;
  • Perne clasice;
  • Perne anatomice;
  • Etc.

Cum ne dam seama ca o perna este la finalul ei de folosire si trebuie inlocuita?

Este un sentiment foarte placut, acel miros de nou, de curat, este stiut de toata lumea. Dar, totusi, o perna nu poate fi folosita a la longue, o viata intreaga.
Sigur ati remarcat si dumneavoastra aceasta. In timp, indiferent cit de bine ar fi de intretinuta, perna isi va pierde din proprietati, husa ei se va deteriora, sa va subtia, puful din interior va avea tendinta sa se adune in "gogoloaie" acestea ducind la crearea unui senzatii de glodire, iar dimineata de vei trezi cu usoare dureri cervicale.

Uneori, chiar si spalate, tot vor persita intr-un miros neplacut. In acest caz se recomanda inlocuirea pernei.

In concluzie: pastrarea unei pernei curate este esentiala pentru sanatatea dumneavoastra si pentru un somn odihnitor, iar daca ai ajuns in situatia in care trebuie sa iti cumperi o perna noua, ori mai multe, poti gasi in magazinul nostru  suficiente modele de perne ce sigur iti vor aduce un somn odihnitor!

Pina la urma, este vorba de somnul tau si odihna ta ! Mult succes si Lucruri-Bune sa auzi!

Vezi in continuarea acestui articol o selectie de modele de perne, iar aici (categorie perne)vei gasi intreaga noastra colectie.
✅Sigur vei gasi ceva incantator pentru tine! ✅
 

 

Suport clienti 9 - 17 de luni pana vineri

0735322550 comenzi@lucruri-bune.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!